تحقیقات بازاریابی صادراتی

  • چرا تحقیقات بازاریابی صادراتی مهم است؟
  • افزایش روزافزون مبادلات تجاری کشورها با یکدیگر، مانند فرصت و تهدیدی همزمان، برای تولیدکنندگان کالا فراهم عمل می­کند که از یک سو باید با کالاهای تولیدی سایر کشورها رقابت کنند و از سوی دیگر ظرفیت بزرگی برای دستیابی به بازارهای جدید و پربازده فراهم شده است. اگر زمانی رقابت بر سر تولید کالاها بود، امروزه و با گسترش شرکت های تولیدی در شاخه­ های مختلف، بازاریابی و فروش محصولات به عرصه رقابت تولیدکنندگان تبدیل شده است. در واقع بدون وجود بازاری مطمئن و دائمی، فرایند تولید موفقیت آمیز نخواهد بود. در مورد کالاهایی که بازار داخلی آنها اشباع شده و تقاضای موثری برای کالای تولیدشده در داخل وجود ندارد، بازاریابی و صادرات کالا رمز موفقیت یک شرکت تولیدی است.
  • با اینکه تحقیقات بازاریابی کمتر در کمپین های بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرند اما نقشی کلیدی در موفقیت یک کمپین بازاریابی دارد. تحقیقات بازاریابی در مرحله نخست مشخص می­کند که یک کالای تولیدی مشخص آیا دارای مزیت رقابتی در یک کشور مشخص هست یا خیر؟ پاسخ منفی به این سوال باعث کاهش هزینه ­های بازاریابی و فروش خواهد شد و در صورتی که کالا دارای مزیت رقابتی باشد میتوان با اطمینان بیشتری گام­های بعدی را برای بازاریابی و فروش محصولات برداشت. موفقیت در یک بازار رقابتی، نیازمند آگاهی از متغیرها و عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، جغرافیایی و … است که می­توانند به شیوه های مختلف بر فروش یک کالا اثرگذار باشند. شناخت این متغیرها و عوامل بیش از هر چیز دیگر، میزان ریسک سرمایه گذاری و هزینه­های بازاریابی را به شدت کاهش می دهد.

  • تحقیقات بازایابی صادراتی برای چه کسانی لازم است؟

 

انجام تحقیقات بازاریابی نه تنها برای شرکت­ های تولیدی که در حال تولید اند الزامی است بلکه برای کسانی که قصد راه ­اندازی شرکت تولیدی را دارند بسیار حیاتی است. چنانچه کالای شما به فروش نرسد، شکست پروژه تولید قطعی است. بنابراین پیش از آنکه پروسه های تولید را طی کنید، از بازار فروش محصول آتی خود اطمینان حاصل کنید. باید ابتدا به این سوالات پاسخ دهید که چه میزان از محصول تولیدی شما در بازار داخل به فروش می­رسد و چه میزان از آن باید صادر شود؟

 

کدام کشورها برای محصول تولیدی شما بازار مناسب­ تری هستند؟ رقبای شما در این بازارها چه شرکت­هایی هستند؟ میزان و پروسه مراودات تجاری بین ایران و کشور مقصد چگونه است؟ چگونه می­توانید مصرف­ کنندگان یا مشتریان کالای خود را شناسایی کرده و از چه طریقی به آنها دسترسی پیدا می­کنید؟ شرایط عرفی و قانونی حاکم بر معاملات تجاری در بازار مصرف چیست؟ چنانچه قصد دارید نمایندگی یا شعبه ه­ایی در کشور مقصد را تاسیس کنید، الزامات و ابزارهای قانونی آن چیست؟ 

 

همینطور شما باید اطلاعات دقیقی از فرایندهای حمل و نقل، قوانین تجاری و گمرکی کشور مبدا، گواهی­ های مورد نیاز و … داشته باشید تا با محاسبه تمام عوامل اثرگذار، به هدف مشخص­ شده با هزینه کمتر و اطمینان بیشتری دست پیدا کنید.

  • خدمات شرکت توسعه تجارت پایدار مایا در زمینه تحقیات بازایابی صادراتی

شرکت توسعه تجارت پایدار مایا، بنا به فلسفه وجودی شرکت­ های توسعه صادارت، آمادگی دارد تا تجربه و تخصص خود در زمینه تجارت بین المللی و مکانیسم­ های تحقیق و بازاریابی صادراتی را در اختیار تولیدکنندگان کالاهای دارای مزیت رقابتی قرار دهد. هم اکنون این شرکت تحقیقات متعددی در زمینه محصولات پتروشیمی

(اعم از پلیمر و شیمیایی

روان­کننده ­ها (مانند انواع روغن پایه، صنعتی، گروه وکس­ها و …

خوراک­ ها و سوخت ­ها (مانند بنزین، گازوئیل، میعانات گازی، هیدروکربن سنگین و سبک، انواع اکتان افزا و …

انواع مشتقات نفتی (مانند قیر، گوگرد و …)

و به ویژه در کشورهای همسایه و منطقه CIS را در دست انجام دارد.

دیگر استراتژی شرکت توسعه تجارت پایدار مایا، انجام تحقیقات بازاریابی با تمرکز بر کشور هدف است که طی آن مشخص می شود یک کالای خاص تا چه اندازه در یک کشور مشخص دارای مزیت رقابتی است. تمرکز بر یک بازار هدف مشخص یکی از استراتژی­ های موفق در بازاریابی است که در آن تولیدکننده به جای انجام عملیات فروش در کشورها یا مناطق مختلف، بر بازار یک یا چند کشور مشخص متمرکز می­شود. محصول چنین تمرکزی، شناخت عمیق از بازار هدف، شبکه­ های توزیع و مصرف، مصرف­کنندگان نهایی کالا، رقبای احتمالی، قوانین اقتصادی و مالیاتی و … شده که مقدمات تثبیت یک کالا در یک بازار مشخص­اند که هدف نهایی بازاریابی صادراتی محسوب می شود.